Gavallér-csapda

Belépés csakis múzsáknak! Időket helyezek párhuzamba. Napló a múltból, s a jelenből - aztán majd a jövőből. Mert keresem a színeket. Árnyalatokat a hétköznapok, s nem egyszer az irodalom párhuzamában. S keresek valakit... Téged, hogy olvass... Talán majd látlak még.

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Friss topikok

  • Landor: Szia Norci, épp a Duna-korzón cseréltünk erről véleményt áhított első könyvem szerkesztőjével, Ber... (2011.05.29. 17:59) Csak kicsit bánom
  • Landor: Angel, nagyon kedves vagy, hogy olvasol. Szívesen várom kérdéseid a harmax@euromail.hu címre, aho... (2011.03.12. 08:25) Megígértem magamnak
  • Landor: Kedves Vali, levélben, telefonon vagy skype-on térjünk erre a kérdésre vissza. Küldtem egy üzenet... (2011.01.28. 15:46) Novum levél
  • Landor: Hi-hi :-) (2011.01.28. 07:45) Modern Mephisto-féle
  • Landor: Köcce - mint máskor is :-) Ölellek! (2011.01.28. 07:45) Nem aludtam

2010.11.02. 21:39 Landor

Napomiglan 008

Nagyon szeretném azt csinálni, amit szeretek, fő munkaidőmben. És ez lenne az igazán, amire fel azért jónéhányan dicsekednek, és büszkék magukra rettentően. És jogosan. Kevesen lennének ilyenek? Á, dehogy! De ez valahogy nekem eddig még nem jött össze. Illetve mikor sikerült, volt úgy, hogy egészen egyszerűen elszélhámoskodtam, komolytalanul vettem - mai szóval azt a lehetőséget akkor elbaltáztam, ennyi.

Érdekes dolog egyébként a "sokat dolgozni" felfogás. Munka-terápia? Több aspektusból is lehet ezt vizsgálni. Mert van, amikor jócskán teher. Nehéz elviselni, ha valaki várja az embert haza, netalántán a család, és akkor "valakik". És van, amikor a munkába menekülök, hogy ne kelljen addig sem másra gondolni. De akkor meg mindig másra gondolok, ha nem vigyázok. Van, akinek kényszerűség, és van, akinek személyi fejlődést nyújt egy-egy hosszú munkanap. Na hogy van ez jól?

A hosszú munkák után igen, most már sűrűn sötétedik. Egyre hamarabb sötét az utca. Nyáron azon kaptam magam egyszer, hogy éjfél után sétáltam ki a Vasmű útra. Nem bírtam otthon maradni. Csend volt, már távolról meg lehetett hallani a forgó-hirdetőoszlopok apró nyikkanásait. Egy-két üzlet klímája zúgott, s néha egy felriadó kismadár csirippent bele a város éjjeli neszezésébe. És először hallottam a saját hangom, nem szoktam ilyent: két mondatot váltottam az őrangyalaimmal.

2 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://gavaller-csapda.blog.hu/api/trackback/id/tr922418208

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Norr 2010.11.08. 13:57:17

Kedves Zoli,
nekem egyszer azt mondta egy drága ember, hogy ha mindig azt csinálnánk, amit szeretünk, akkor nem jutnánk túl az óvodán...nem azt kell csinálni, amit szeretünk, hanem szeretnünk kell azt, amit csinálunk. Minden munka az embereket szolgálja, szolgálni pedig a legszebb dolog. Része vagy az egésznek, hatással vagy a munkatársaidra.
Az, hogy sokan vannak ilyenek?! Szeretni annyit jelent, mint csalódni. Az ember a legtöbbször el sem tudja képzelni, miből áll az, amit szeretne...
De..ne baltázd el a lehetőségeket, az élet rövid!!
A munkába menekülés...én is azt csinálom. Jó ideiglenes menedék!! De nem elég egy élet leéléséhez. Különösen ha család van, igen...azért mindent fel kell áldozni. A gyerek neveléstől lesz egy ember "valaki", nem a munkától, jaham. Az okosok azt mondják, nem szabad hazavinni a munkát. De hiszen nem gépek vagyunk...az élet a munkahelyen és otthon is élet. Nyitott szemmel kell élni, és több lábon állni..
Szeretettel,
Norci

Landor 2010.11.08. 17:51:47

Kedves Norci,
nap mint nap arra kell rájönnöm, hogy egészen egyszerűen képtelen vagyok okos lenni bizonyos helyzetekben. Több mint négy évtizedet követően olykor úgy érzem, hogy minden csak a többiekkel történik körülöttem, jómagam állóvízben dagonyázok, és csak próbálok nyitott szemmel nézni, és mindössze két lábam van, amiken néha állni sem tudok.
És rohadtul negatív vagyok, mert már megint hétfő volt.
Szeretettel,
Z o L i
süti beállítások módosítása