Gavallér-csapda

Belépés csakis múzsáknak! Időket helyezek párhuzamba. Napló a múltból, s a jelenből - aztán majd a jövőből. Mert keresem a színeket. Árnyalatokat a hétköznapok, s nem egyszer az irodalom párhuzamában. S keresek valakit... Téged, hogy olvass... Talán majd látlak még.

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Friss topikok

  • Landor: Szia Norci, épp a Duna-korzón cseréltünk erről véleményt áhított első könyvem szerkesztőjével, Ber... (2011.05.29. 17:59) Csak kicsit bánom
  • Landor: Angel, nagyon kedves vagy, hogy olvasol. Szívesen várom kérdéseid a harmax@euromail.hu címre, aho... (2011.03.12. 08:25) Megígértem magamnak
  • Landor: Kedves Vali, levélben, telefonon vagy skype-on térjünk erre a kérdésre vissza. Küldtem egy üzenet... (2011.01.28. 15:46) Novum levél
  • Landor: Hi-hi :-) (2011.01.28. 07:45) Modern Mephisto-féle
  • Landor: Köcce - mint máskor is :-) Ölellek! (2011.01.28. 07:45) Nem aludtam

2010.10.31. 00:41 Landor

Véletlenek

Semmi nem történik véletlenül!

Ó, mennyire elkeseredetten hangsúlyozom, hogy van nekem egy "nemlétező nagy Ő"-m, akit még csak nevén sem említhetek, mert valahogy úgy érzem, Niki nem szeretne itt lenni. Pedig a közeljövőben meg fogom mutatni neki is, mit írok, aztán majd jól ki fogok kapni, hogy nem ebben állapodtunk meg.

Egyébként nem is gondolok már sokat rá. Az a napi négy-öt alkalom, mikor bekapcsolom a gépem, és megjelenik a háttérben a Boldogkőváralján készített lovagtermi fotója (gyengébbek kedvéért S8000017.jpg) - no meg ez a másik, csakazértis - nos ez már nem is olyan sok.

Azt sem ígértem meg neki, hogy bármiben is segítek, meg hogy közöm lesz hozzá a jövőben, mégis azon töröm a fejem, hogy tudnám hatásosabban közhírré tenni az általa szervezett tanfolyamok létét (mert lesz Dunaújvárosban Feng Shui training is, meg csontkovács tanfolyam is novembertől - hi-hi). Az eddigi próbálkozásokra sajnos semmi visszajelzés nem érkezett: azok az átok ismerőseim, akik kapnának az alkalmon - persze ha lenne idejük rá (puszi nekik, persze kifejezetten a lányoknak) budapestiek, szegediek - svédek, törökök, olaszok, kolumbiaiak vagy dél-afrikaiak. Na tessék, hát így nem tudok hatással lenni mindenkire. No, és innen az ok, ha már Feng Shui tanfolyamot hirdetek, tudnom kellene a távol-keleti tanokról pár mondatot. Aztán még a végén bele szerelmesedek a taoizmusba, amit ma délután Bogi-doki is kiegészített három nagy igazsággal. Mélyen egyetértek ezekkel a mondatokkal is.

Három igazság van. Nincs több, de ez a három igaz:


1. Paradoxon. Az élet misztérium. Ne pazarold arra az időd, hogy megértsd!
2. Humor. Őrizd meg a humorérzékedet, főleg ha saját magadról van szó, ez mindennél több erőt ad!
3. Változás. Soha semmi sem marad ugyanaz.

Két szabadnapom következik. Lesz időm ezeken elgondolkodni, miközben nagyon hétköznapinak ígérkezik a "to-do-list"-em. Mert soha, semmi nem marad ugyanaz. Utána kell néznem, mi az ördög szállta meg az erősítőmet, mert az egyik hangcsatornából csak nyikorog a zene. Pedig nagyszerű új beszerzéseim vannak. Például Semisonic.

www.youtube.com/watch

Mondtam már? Imádom az indie popot (is). Dan Wilson muzsikája Minneapolisból önálló életet él. Ezt nem lehet csendesen hallgatni.

Aztán valamelyik nap ki kell menni a temcsibe (Bogi szavaival meglátogatom a mindszenteki horrort). Adrinak DVD-ket másolok - itt az idő kiélnem magam, és kihasználnom a nem kis gyűjtemény előnyeit úgy zenei, mint film-téren. Hú, tényleg, Stephen King forrásanyagokat kell felkutatnom, és utánajárnom, van-e valakinek Tortúra (Misery) mozija. Saját anyagokat listázok, verset és novellát tervezgetek (az amfórában még mindig nem esik a hó). Életjeleket vibrálok Nikinek, hétfőn délután kollégákkal billiárdozok (délelőtt golfozni kellene menni, ja persze).

És mindezt KÉT NAP ALATT.

És ugye nem felejtünk el vasárnap egy órával többet aludni?

 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://gavaller-csapda.blog.hu/api/trackback/id/tr602410842

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása